برگزاری مسابقه دارت در مدرسه علمیه فائزات

مسابقه دارت

مدرسه علمیه فائزات به منظور ایجاد نشاط و شادابی با حضور مربی  تربیت بدنی، مسابقه دارت را در میان طلاب نیمه وقت عصر برگزار کرد . قبل از شروع مسابقه ابتدا خانم اعلایی به  آشنایی طلاب با ورزش دارت پرداخت.

معرفی ورزش دارت ورزش دارت ورزش ساده ای است ولی این کافی نیست که فقط وسط تخته دارت را هدف قرار دهیم و پرتاب کنیم، بلکه تخته دارت 62 قسمت برای امتیاز دارد که هر کدام به نوبه خود از حساسیت بالایی برخوردار است. این ورزش را پیر تا جوان ، چه پسر په دختر وحتی معلولین و جانبازان ویا ناشنوایان می توانند به عنوان یک حرفه، یک ورزش ویا حتی یک تفریح سالم با خیالی آسوده وبرای رفع استرس انجام دهند. بیشتر ورزشها علاوه بر فضای زیاد نیز به امکانات گران و یا در ورزشهای دسته جمعی نیاز به جمع آوری نفرات است ولی تمرین دارت را می توان در فضای بسیار کم و سه عدد دارت و یک تخته دارت و با حداقل یک نفر یا حد اکثر نفرات انجام داد. فضای در نظر گرفته شده برای دارت فضایی بسیار جزئی است. ( حدود 1*3 متر)

اندازه های قانونی نصب تخته و فاصله تا تخته دارت : فاصله طولی مرکز تخته دارت از زمین 173 سانتیمتر و فاصله برای پرتاب 237 سانتیمتر می باشد به عبارت دیگر بعد از نصب تخته دارت فاصله متر از مرکز تخته دارت تا محل استقرار باید 293 سانتیمتر باشد.

دارت از چهار قسمت تشکیل شده :

1- فلایت ( Flight )

2- شافت ( Shaft )

3- بارل ( Barrel )

4- تیپ یا نوک ( Tip or point ) نوک، بارل، شافت، و فلایت هرکدام انواع گوناگون ومختلف دارند وهر فرد می تواند دارتی را که مورد علاقه اش است و با آن راحت تر است تهیه و استفاده کند.

شکل صحیح هدف گیری و پرتاب  برای پرتاب دارت اگر با دست راست پرتاب می‌کنید پای راست را جلو بگذارید و اگر با دست چپ، پای چب جلو قرار می‌گیرد. هیچگونه احتیاجی به قدرت یا سرعت ندارید اما در عوض دقت لازم است. در بین بازیکنان حرفه‌ای هر فرد به طرز دلخواه و هر طوری که راحت تر است دارت را می‌گیرد، ولی متداول آن را در متن زیر می‌بینید:

۱- با بند اول انگشت اشاره تعادل دارت را پیدا کنید.

۲- با شکم انگشت شصت دارت را مهار کنید.

۳- با انگشت وسط انگشت‌های دیگر را پشتیبانی کنید.

امتیازات و قواعد آن تخته دارت به صورتی طراحی شده است که دایره آن را به صورت قسمت های مثلثی که به وسیله میله فلزی از هم جدا شده است در آمده. البته اگر به شکل توجه کنید خواهید دید که که میله فلزی علاوه بر درست کردن این مثلث ها تخته دارت را به چهار قسمت مجزا تفکیک کرده، اگر دارت شما در بین دو میله اول خورده باشد عدد شما در 2 ضرب میشود (Double Ring) و اگر در بین دو میله دوم خورده باشد عدد شما در 3 ضرب خواهد شد (Triple Ring) و اگر در بین میله سوم باشد که معمولا به رنگ روشن است بخورد (BULL) امتیاز شما 25 واگر در بین میله آخر به عبارتی مرکز قرار گیرد (DUBLLE BULL) نمره شما 50 خواهد بود و اگر دارت شما داخل این میله ها نباشد عددی که روی آن است به تنهایی در نظر گرفته می شود ( Single Ring)، چنانچه پرتاب شما خارج از محیط مشخص شده باشد امتیازی برای شما در نظر گرفته نخواهد شد.

حال هر مثلث عدد خود رادارد، و با پرتاب سه دارت در مجموع اعداد محاسبه می گردد، لازم به ذکر است هر سه پرتاب شما را یک راند گویند. و در آخر شخصی برنده است که به امتیاز در نظر گرفته شده زودتر از دیگران دست پیدا کند.

قواعد مشترک در تمام بازی ها دارت بازی های مختلفی دارد که هرکدام جذابیت خاصی بر خوردار است.

1- هر بازیکن در یک نوبت گردشی با انداختن سه دارت در هر نوبت (راند) بازی می کند.

2- هر بازیکن یک دارت را در شروع بازی برای مشخص شدن نفر آغاز کننده بازی پرتاب می کند.

3- امتیازات بدست آمده بر مبنای امتیازی است که برای هر ناحیه در نظر گرفته شده است، نه بر مبنای رنگ آن.

4- در صورت افتادن دارتاز تخته دارت (اگرچه به عدد یا منطقه مربوطه خورده باشد) امتیازی برای آن پرتاب در نظر گرفته نمی شود.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر