درس اخلاق با موضوع شناخت جایگاه انسان در زندگی در مدرسه علمیه فائزات برگزار شد

اخلاق عمومی

درس اخلاق با موضوع "شناخت جایگاه انسان در زندگی" چهار شنبه اول آبان  با سخنرانی

حجت الاسلام و المسلمین لقمانی در مدرسه علمیه فائزات برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و بین الملل استاد لقمانی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که از موضوعات زیر بنایی در مسائل انسان شناسی، عقاید و اخلاق، شناخت جایگاه خود در زندگی است، سخنان خود را با این جمله آغاز کرد:

از عباس، عموی پیامبر- صلی الله علیه و آله- سؤال شد شما بزرگتر هستی یا برادرزاده ات محمد - صلی الله علیه و آله- عباس گفت :"هو اکبرُ منّی و أنا أسنُّ منه" او از من بزرگتر ، و من از او مسن تر هستم. گاهی انسان از جهت سن رشد می کند ولی فکرش کودک است؛ دنیا پر از کودکان کهنسال است، در هوس افزون و در عقل اندکیم سالها داریم اما کودکیم، جان رها کردیم در فکر تنیم.

عوامل بزرگی انسان در آموزه های دینی

استاد لقمانی بیان اینکه از کجا بفهمیم بزرگ شدیم، گفت: در آموزه های دینی چند عامل مطرح شده است امام صادق علیه السلام از زبان لقمان بیان می کند:

1- ای پسرم بدان که تو بنده ای اجیر شده هستی و در برابر وعده، پاداشی به تو داده اند پس کار خود را نیکو انجام بده و پاداشت را تماما دریافت کن.

2- در این دنیا همچون گوسفندی مباش که در کشتزاری سرسبز رها شده و چندان از آن خورده که فربه شده است و همین فربه ای باعث کشته شدن او شده است.

بزرگ بودن در کلام امیرالمؤمنین

استاد در پاسخ به سؤل فرضی (بزرگی به چیست) با تکیه بر کلام حضرت امیرالمؤمنین علی علیه اسلام علائم بزرگی را مطرح کرد:

"الشرفُ بالهِمَمِ العالیه" بزرگ شدن به همت بالاست.

"إنّما الشرفُ بالعقلِ و الادب"؛ بزرگی و شرف به عقل و ادب است.

"اعظمُ الشرفُ التواضعُ"؛ از نشانه های بزرگی، تواضع، خصوصا در درگاه خداوند است.

"اشرفُ الشرفِ العلم"؛ از بزرگ ترین بزرگی ها ،علم و آگاهی و دانش است.البته علمی که نور باشد نه علمی که فقط واژه است

"افضلُ الشرفِ بذرُ الاحسان"؛ با فضیلت ترین بزرگی، نیکی کردن است.

" الشَرفُ عندَ اللهِ بِحُسنِ الاعمالِ لا بحسنِ الاقوالِ"؛ بزرگی نزد خداوند به اعمال نیکو است نه اقوال نیکو

حضرت در پایان فرمودند: "من أصلَحَ فیما بینَه و بینَ اللهِ أصلحَ اللهُ فیما بینَه و بینَ الناس" ؛ هر کس بین خود و خدا را اصلاح کند خداوند بین او و مردم را اصلاح می کند.