اولین جلسه درس اخلاق مدرسه علمیه فائزات

در حال برگزاری

اولین جلسه درس اخلاق عمومی طلاب مدرسه علمیه فائزات در آمفی تئاتر شهید بهشتی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عصاری به بیان اهمیت علم و ضرورت علم­آموزی پرداخت. وی با نقل احادیثی در مورد ارزش علم ­آموزی گفت:نفسِ طلبِ علم، نسبت به مشاغل دیگر یک ارزش است. حضرت رسول (ص)فرمودند:" كُنْ عَالِماً أَوْ مُتَعَلِّماً أَوْ مُسْتَمِعاً أَوْ مُحِبّاً لَهُمْ وَ لاَ تَكُنِ اَلْخَامِسَ فَتَهْلِكَ "؛ یا عالم یا یادگیرنده علم، یا شنونده و یا دوستدار اهل علم باش و قِسم پنجمی نباش که هلاک می­ شوی.

حضرت محمد (ص)  در حدیث دیگر فرمودند: إنَّ طالِبَ العِلمِ لَيَستَغفِرُ لَهُ كُلُّ شَيءٍ ؛ حَتّى حِيتانُ البَحرِ؛ همه اشياء، حتى ماهيان دريا براى جوينده دانش آمرزش مى­طلبند.

عصاری گفت: در میان علوم، ارزش علوم اسلامی از ارزش بالاتری برخوردار است.حضرت 7می­فرماید: «العلم علمان، علم الادیان و علم الأبدان فبعلم الأدیان حیاة النّفوس و بعلم الأبدان حیاة الأجساد و اعلم انّ الادیان اشرف من الأبدان و حراسة الأدیان أوجب من حراسة الأبدان؛ علم بر دو گونه است: علم دین و علم بدن. حیات روح بوسیله علم دین و حیات جسد بواسطه علم بدن است و بدان که دین بر جسد شرافت دارد و نگهداری دین از نگهداری بدن لازم ‏تر است

کسانی که توفیق پیدا می­ کنند  به دنبال علوم اسلامی وارد شوند، بدون شک یک توفیق الهی نصیب شان شده است و در واقع با انتخاب و گزینش خداوند و اولیای الهی قدم در این راه نهاده ­اند.

در ادامه استاد اخلاق با بیان احادیثی موارد موفقیت در مسیر علم ­آموزی را برشمرد؛

• داشتن نیت خالص و انگیزه الهی؛ در روایت است "مَن عَلِمَ لله و علّم لله و تعلّم لله دُعِیَ فی ملکوتِ السماوات عظیما"
  • داشتن جدیت در تحصیل؛
  • تربیت نفس و امور معنوی؛ امیر المومنین علی 7فرمودند: مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فليَبدأ بتَعليمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعليمِ غَيرِهِ ، و ليَكُن تأديبُهُ بسِيرَتِهِ قَبلَ تأديبِهِ بلِسانِهِ ، و مُعَلِّمُ نَفسِهِ و مُؤدِّبُها أحَقُّ بالإجلالِ من مُعَلِّمِ النّاسِ و مُؤدِّبِهِم. هر كه خود را در مقام پيشوايى مردم قرار دهد بايد پيش از تعليم ديگران، به تعليم خود بپردازد و پيش از آنكه به زبانش تربيت كند، با رفتار خود تربيت نمايد و كسى كه آموزگار و مربّى خود باشد بيشتر سزاوار بزرگداشت است تا آن كه آموزگار و مربى ديگران است.

جلسه درس اخلاق ویژه طلاب نیمه وقت عصر هر هفته روزهای یکشنبه ساعت 17 تا 18 به‌صورت  حضوری  درآمفی تئاتر طبقه سوم شهید بهشتی(ره)برگزار خواهدشد.